RICHTLIJNEN:
Algemene informatie aan de cliënt over de behandeling:

Het licht van de diode laser apparatuur wordt geabsorbeerd door de melanine (verzamelnaam voor pigment) in het haar en de electromagnetische energie geeft zoveel warmte dat het de matrix, papil en bulbus vernietigt. De melanine van het haar zorgt voor de geleiding van die warmte naar de wortel. Derhalve moet er altijd voldoende pigment in het haar aanwezig zijn. Haar met onvoldoende pigment is niet voldoende te behandelen.
Wanneer de kiemcellen in de bulbus opgewarmd zijn tot minimaal 60 tot 70 graden, zal het haar compleet met de wortel loslaten van de voedingsbodem. Gemiddeld duurt het uitvallen van het haar twee tot vier weken. Het lijkt daarom net alsof de haar doorgroeit en er niets is gebeurd.

Het haar heeft drie groeifases
• De actieve (anagene) fase.
• De overgangsfase (katagene fase).
• De rustfase (telogene fase).
De duur van iedere groeifase is afhankelijk van het lichaamsgebied. De diode laser apparatuur kan alleen haar in de actieve groeifase elimineren. Slechts een deel van al het zichtbare haar bevindt zich in de groeifase en verdwijnt voorgoed en daarom zijn er ook meerdere behandelingen nodig. Loszittend en slapend haar absorbeert onvoldoende licht en kan niet effectief behandeld worden.
De behandelingen op het lichaam worden om de 8-10 weken uitgevoerd, de behandelingen op het gelaat worden om de 4-6 weken uitgevoerd. Het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele behandelingen zichtbaar gaan worden.
De behandelde haren vallen na 2 tot 4 weken uit: het lijkt alsof ze groeien maar de afgestorven haar wordt door de huid naar buiten geduwd.
Behandelbare cliënten (waarbij het haar voldoende pigment bevat) hebben, afhankelijk van het te behandelen gebied, huidskleur en geslacht van de cliënt en het apparaat waarmee gewerkt wordt, gemiddeld na vijf tot tien behandelingen resultaat. Een 100% resultaat kan helaas niet gegarandeerd worden. Na de behandeling blijven er namelijk donsharen achter en deze kunnen zich in de loop van de jaren onder invloed van hormonen, medicatie of overmatige irritatie tot nieuwe volwassen haren ontwikkelen. Deze haren kunnen dan eventueel weer behandeld worden om een optimaal resultaat te bereiken of te behouden.
De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.
Wij geven het advies om minimaal zes weken voor de aanvang van de kuur het te behandelen gebied alleen te scheren en te knippen (evt. gebruik van ontharingscrème).
Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.


Voor- en nazorgadviezen voor een diode laser behandeling tegen overbeharing:

Waarom deze adviezen?
Wanneer u een diode laser behandeling ondergaat, zal de schoonheidsspecialist er alles aan doen om deze zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben wij ook uw medewerking nodig om de voor- en nazorginstructies op te volgen om tot zo’n optimaal mogelijk eindresultaat te komen.

Bij voorkeur worden er met uw goedkeuring foto’s gemaakt van het te behandelen gebied.
• Bij de intake en na de behandelingsperiode (om verschillen zichtbaar te maken).
• Bij klachten (bijv. in de vorm van blaarvorming, pigmentverschuiving).

Voorafgaand aan de behandeling
• Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling niet meer zonnen of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen meer gebruiken. Dit ter voorkoming van onnodig risico op pigmentverschuivingen. U mag vanzelfsprekend wel naar buiten, maar bescherm uw huid met een zonbescherming met een factor van ten minste 30.
• Vanaf zes weken voorafgaand aan de eerste behandeling de haren niet meer bleken en/of verwijderen met hars, Epilady of door middel van epileren. Voor de behandeling is het noodzakelijk dat de haareinden aanwezig zijn in de haarwortel. Scheren of knippen mag wel, evenals het gebruik van een ontharingscrème.
• Twee dagen voor de behandeling het te behandelen gebied scheren of de haren knippen, tenzij door de behandelaar anders opgegeven.

De dag van de behandeling
• Op de behandeldag het gebied dat onthaard moet worden vrij houden van make-up of andere cosmetica. Of vermeld dat u make-up hebt gebruikt.
• Trek geen donkere lingerie aan (in verband met hoge mate van lichtabsorptie), maar witte lingerie.
• Trek makkelijk zittende kleding aan. Zo voorkomt u eventuele schuring op de behandelde gebieden.

Na de behandeling
• Er kan na de behandeling een lichte zwelling ontstaan en de huid kan wat rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt na enkele uren tot een dag.
• De eerste uren na de behandeling de huid zoveel mogelijk ontzien en behandel het onthaarde gebied de eerste dagen voorzichtig. Koude compressen koelen de huid en gaan het eventuele branderige gevoel tegen.

• Na de behandeling niet zwemmen, geen gebruik maken van whirlpool en/of sauna. U mag wel douchen, maar niet te heet. De huid moet tot rust komen.
• Zijn de oksels behandeld, gebruik dan de eerste dagen geen deodorant.
• Veel water drinken. Dit helpt het lymfesysteem om de vernietigde haarfollikels op te ruimen.
• Nooit krabben of wrijven, ook de dagen volgend op de behandeling niet. Hierdoor kunnen onnodig korstjes ontstaan, die kunnen leiden tot pigmentverschuivingen.
• Na de behandeling kunt u meteen weer uw dagelijkse activiteiten hervatten.

De periode tussen de behandelingen
• Trek of pluk niet aan de haartjes, deze vallen vanzelf uit.
• Nieuwe haargroei mag worden afgeschoren of geknipt. Het gebruik van ontharingscrème mag pas na twee weken. U mag niet harsen, epileren of een Epilady gebruiken.
• Niet in de zon of onder de zonnebank en/of geen zelfbruiningsmiddelen gebruiken. De huid moet zo veel als mogelijk de natuurlijke kleur behouden, zodat het risico op (tijdelijke) pigmentverschuivingen wordt beperkt en de behandeling steeds onder gelijkwaardige condities kan plaatsvinden.
• Bij ontharen van de benen kan na de behandeling de huid eventueel gaan jeuken. Als de huid tot rust is gekomen, kunt u hiervoor zeer voorzichtig een licht scrubmiddel gebruiken om de haarresten te verwijderen. Dit helpt tegen de eventuele jeuk.
Nooit krabben!
• Geef veranderde situaties omtrent medicijngebruik, zwangerschap en/of zongedrag/ gebruik van zelfbruiningsmiddelen voor elke behandeling door aan uw behandelaar.
De eerste 6 weken na de laatste behandeling
• Vermijd zoveel als mogelijk overmatige zon op het behandelde gebied. Gebruik ook nu nog een sunblock met hoge beschermingsfactor. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen.
Heeft u vragen of twijfel? Neemt u dan contact met ons op.